logo
5 maart 2018
Nieuwsbrief
image image image

Ruimte huren bij Ateliers Antarctica

We zijn er vroeg bij dit jaar om de start van het nieuwe seizoen aan te kondigen. Docenten die nadenken over het willen geven van lessen en een ruimte zoeken nodigen we graag uit om te komen kijken.

Het is niet makkelijk voor kunstenaars om een groep leerlingen te vormen, maar in de Ateliers is de prima outillage hiervoor alvast een pré. Bijvoorbeeld het 'ovenpark' is uniek in in de provincie. Een paar minuten langer onderweg is de moeite meer dan waard, de leerlingen vinden dat zeker wel.

► Verdere praktische gegevens
image

Cultureel hart

Antarctica vind je in cultureel Escamp. Vrijdag 17 maart organiseert Theater Dakota het muziekfestival Ook van jou met heel diverse muziek. Van Tango to Pop.

In het schildersatelier treden Bollywood­dansers op en tekenaars kunnen komen schetsen in het hele pand. Neem je tekenblok mee en geniet van de muziek, dans en swingende optredens.

Festivalprogramma Dakota
image

Een berg klei

Een berg mazzel, hier een deel te zien, in de vorm van 240 kilo fijne klei werd bezorgd door Deltaris. Dit instituut voor toegepast onderzoek op het gebied van water en ondergrond, zowel in Nederland als internationaal, schonk de boetseer­groepen klei. Eerst gebruikt als onder­zoeks­materiaal kan dit prachtige materiaal nu voor de kunst het basismateriaal zijn.

image

Keramieknieuws

In het januarinummer (nr. 37) van het online Keramiekmagazine De kleine K is een artikel opgenomen (met videofilm) van Yves de Block. Hij vertelt over de motieven van waaruit hij werkt en het maakproces proces van zijn meest recente keramische objecten. In de film legt de Block de werking uit van tinoxide en krimpglazuur van American shino’s.

► Nieuws archief 2017